(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
So‘nggi yillarda O‘zbekiston ta’lim tizimida amalga oshirilgan islohotlar natijasida Milliy o‘quv dasturi (MO‘D) joriy etildi. Ushbu milliy kurikulum umumiy o‘rta ta’lim fanlari bo‘yicha davlat ta’lim standartlarini yangilash va ta’limni kompetensiyaviy yondashuv asosida takomillashtirishga qaratilgan [1][2]. 2022–2026-yillarga mo‘ljallangan milliy dasturda MO‘Dni to‘liq joriy etish, yangi avlod darsliklarini xorijiy tajriba asosida yaratish hamda o‘qituvchilar malakasini oshirish ustuvor vazifa etib belgilangan [3].