(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ушбу мақолада Ўзбекистонни минтақавий ва халқаро миқёсда рақобатбардош IT-HUBга айлантиришнинг стратегик мақсадлари, асосий вазифалари ва амалий йўналишлари таҳлил қилинган. Жаҳон иқтисодиётида рақамли технологиялар ва билимга асосланган иқтисодиётнинг аҳамияти ортиб бораётган шароитда IT соҳасини ривожлантириш миллий тараққиётнинг устувор йўналиши сифатида кўриб чиқилган. Мақолада инсон капитали, IT Park ва стартап экосистемаси, экспортга йўналтирилган IT иқтисодиёти, рақамли инфратузилма, давлатнинг бозор драйвери сифатидаги роли ҳамда халқаро интеграция масалалари атрофлича ёритилган. Таҳлил натижаларига кўра, комплекс ва изчил стратегия асосида IT соҳасини ривожлантириш Ўзбекистон иқтисодиётини диверсификация қилиш, юқори қўшимча қийматли экспортни ошириш ва барқарор иқтисодий ўсишни таъминлашда ҳал қилувчи аҳамиятга эга экани асослаб берилган.