(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston hududida folklorning shakllanish jarayoni, uning viloyatlar kesimidagi xususiyatlari hamda Surxondaryo vohasi folklorining tarixiy, geografik va madaniy omillar bilan bog‘liq holda rivojlanish qonuniyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda folklorni hududiy-madaniy fenomen sifatida o‘rganish, Surxon vohasining tabiiy geografik joylashuvi, tarixiy qatlamlari, etnik tarkibi va san’at an’analari bilan uzviy bog‘liqlikda yondashish metodologiyasi qo‘llanildi. Natijalarda Surxondaryo folklori O‘zbekiston folklor tizimida mustaqil hududiy makon sifatida shakllanganligi, unda marosim, qo‘shiqchilik va og‘zaki ijod shakllarining qadimiy va barqaror unsurlari saqlanib qolganligi aniqlandi.