(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi qishloq xo‘jaligi ekin yer maydonlaridan foydalanish tendensiyalari tahlil qilingan. Tadqiqotda yer fondi tarkibi, qishloq xo‘jaligi yer maydonlarining holati bo‘yicha ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Statistik ma’lumotlar asosida 2015 2025-yillar oralig‘ida ekin maydonlari dinamikasi o‘rganilgan. Shuningdek, yer resurslaridan samarali foydalanish, raqamli monitoring tizimlarini qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari yer resurslarini boshqarishda barqarorlikni ta’minlash va oziq-ovqat xavfsizligini mustahkamlashga qaratilgan.