(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ўткир миеломонобласт лейкозлар клиник жиҳатдан оғир кечиши ва юқори асоратлар хавфи билан тавсифланадиган гематологик касалликлардан бири ҳисобланади. Кимё терапия ўтказилиши даврида суяк илигининг босилиши, тромбоцитопения ва қон ивиш омиллари танқислиги натижасида геморагик асоратлар тез-тез кузатилади ва бемор ҳаёти учун жиддий хавф туғдиради.Геморагик асоратларнинг ривожланиши даволаш самарадорлигини пасайтиради, касалликнинг клиник кечишини оғирлаштиради ҳамда ўлим кўрсаткичларини оширади. Шу муносабат билан коагуляцион гемостаз бузилишларини ўз вақтида аниқлаш ва уларни тўғри коррекция қилиш замонавий гематологиянинг долзарб масалаларидан бири