(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda diskret matematika va matematik mantiq fanlari bo‘yicha elektron darslik yaratish texnologiyasining nazariy-metodik asoslari yoritiladi. Tadqiqotda elektron darslikning tuzilishi, didaktik imkoniyatlari, interaktiv elementlardan foydalanish yo‘llari hamda raqamli ta’lim muhitida ushbu fanlarni samarali o‘qitish masalalari tahlil qilinadi. Elektron darslikni ishlab chiqishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, raqamli ta’lim platformalari va multimediali vositalarning ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, elektron darslikdan foydalanish talabalarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirish, mustaqil ta’lim ko‘nikmalarini shakllantirish va bilimlarni chuqur o‘zlashtirishga xizmat qilishi ilmiy dalillar asosida ko‘rsatib beriladi [1, B. 3].