(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada brutselyoz infeksiyasi bilan og‘rigan bemorlarda buyrak parenximasining yallig‘lanish jarayonlari, ularning patogenezi, morfologik va funksional o‘zgarishlari hamda klinik kechish xususiyatlari tahlil qilinadi. Brutselyozning surunkali va subakut shakllarida buyrak to‘qimalarida yuzaga keladigan immun-yallig‘lanish jarayonlari, glomerulyar va tubulointerstitsial zararlanish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Klinik belgilar, laborator ko‘rsatkichlar va instrumental tekshiruv natijalari asosida buyrak zararlanishining diagnostik mezonlari yoritiladi. Shuningdek, erta aniqlash va kompleks davolashning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab beriladi.