(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezis Turkiston general-gubernatorligi davrida yuzaga kelgan rasmiy ish yuritish hujjatlari, ma’muriy hisobotlar va statistik to‘plamlarning manbashunoslik tahlili amalga oshirilgan. Tadqiqotda Rossiya imperiyasi ma’muriyati tomonidan to‘plangan raqamli ma’lumotlar va idoraviy yozishmalarning mintaqa ijtimoiy-iqtisodiy hayotini o‘rganishdagi ahamiyati yoritilgan. Ayniqsa, 1897-yilgi aholini ro‘yxatga olish materiallari va "Turkiston o‘lkasi statistikasi uchun materiallar" to‘plamining dolzarbligi ko‘rsatib berilgan. Manbalarni o‘rganishda imperiyaviy mafkuraning ta’sirini hisobga olgan holda tanqidiy yondashish zarurligi asoslanadi.