(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
4-tartibli operatorli matritsaning spektral xossalari haqida so‘z yuritilganda, avvalo matritsalar va operatorlarning asosiy tushunchalarini yodda tutish zarur. Chiziqli algebra va funktsional analizda matritsalarning spektral xossalari muhim ahamiyatga ega. 4-tartibli operatorli matritsani tahlil qilishda uning chiziqli operator sifatida qanday vazifani bajarishini, qaysi fazoda taʼriflanganini, spektral xossalar deganda nimalar nazarda tutilishini aniqlab olish kerak bo‘ladi.