(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada korporativ boshqaruv tizimida innovatsion jarayonlarni samarali tashkil etish va xodimlarning ish faoliyatini asosiy samaradorlik ko‘rsatkichlari (KPI) yordamida baholash masalalari tadqiq etiladi. Maqolada Germaniya va boshqa rivojlangan davlatlarning korporativ boshqaruvdagi ilg‘or tajribalari qiyosiy tahlil qilingan bo‘lib, innovatsiyalarni boshqarishda axborot tizimlarining o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida korxonalarda innovatsiya samaradorligini monitoring qilishning metodologik asoslari o‘rganilib, raqamlashtirish sharoitida KPI tizimini avtomatlashtirishning konseptual modeli taklif etilgan.