(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
G‘ovlar osha yugurish yengil atletikaning texnik jihatdan murakkab va yuqori koordinatsiyani talab qiladigan turlaridan biridir. Ushbu turda sportchidan nafaqat yuqori tezlik, balki qisqa vaqt ichida maksimal kuch hosil qilish qobiliyati, ya’ni tezkor-kuch sifati talab etiladi. Ilmiy manbalarga ko‘ra, tezkor-kuch g‘ovlar osha yuguruvchilarning texnik harakatlarni samarali bajarishi va musobaqa natijalarini belgilovchi yetakchi jismoniy sifatlardan biri hisoblanadi.