(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Hozirgi vaqtda sayyohlik turizmi nafaqat sayyohlik bozorining istiqbolli va jadal rivojlanayotgan segmenti, balki bozorlarni kengaytirish uchun tabiiy vositadir. Maqolada mashhur tadbirda voqea turizmining roli ko‘rsatilgan. O‘zbekiston va xorijiy mamlakatlarda voqelik turizmining hozirgi holatini tahlil qiladi. Hozirgi vaqtda turizm nafaqat sayyohlik bozorining istiqbolli va jadal o‘sib borayotgan segmenti, balki hududlarni targ‘ib qilishning samarali vositasi hamdir. Maqolada hozirgi bosqichda voqea turizmining o‘rni ko‘rsatilgan. "Voqealar turizmi", "diqqatga sazovor marketing" terminologiyasining asosiy tushunchalari va boshqalar ko‘rsatilgan.