(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada oiladagi psixologik muhitni shakllantirish va uni barqaror rivojlantirish bilan bog‘liq dolzarb masalalar yoritilgan. Oila a’zolari o‘rtasidagi emotsional yaqinlik, o‘zaro hurmat, ishonch va muloqot madaniyatining shaxs kamolotidagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, oiladagi nizolar, stress holatlari va tarbiyaviy xatolarning bolalar ruhiy rivojiga salbiy ta’siri ochib beriladi. Maqolada sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish orqali oilada ijtimoiy-psixologik barqarorlikni ta’minlash yo‘llari asoslab berilgan.