(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Мақолада монбельярд зотли сигирлар қонининг морфологик кўрсаткичлари келтирилади. Хориждан импорт қилинган монбельярд зотли сигирлар Қорақалроғистон шароитида ёз фаслида кўплаб миқдорда тўйимли моддаларга бой яшил озуқалар, жумладан, ҳўл беда билан меъёр даражада озиқлантирилиши уларнинг конининг морфологик элементлар билан тўйинганлигини кўрсатади. Ушбу маълумотлар монбельярд зотли сигирлар физиологик жиҳатдан соғлом бўлганлигидан далолат беради.