(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Zamonaviy ta’limda axborot texnologiyalarining o‘rni tobora ortib bormoqda. Dunyoda ilm-fanning, taraqqiyotning asosiy omillaridan biri zamonaviy axborot texnologiyalaridir. Axborot texnologiyalari yordamida jamiyat taraqqiyoti, sohalar rivoji, iqtisodiyot va ijtimoiy hayotda yangi bosqich boshlanadi. Axborot texnologiyalari so‘nggi yillarda inson hayotining ajralmas qismiga aylandi. Bu o‘zgarishlar, eng avvalo, ta’lim jarayonlarida, o‘quv dasturlarida o‘z aksini topmoqda. Axborot texnologiyalari asoslari har bir sohada bo‘lgani kabi, ta’lim tizimida ham tub o‘zgarishlarni yuzaga keltirmoqda.