(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Maqolada Oʻzbekistonda aholi qarish jarayonining demografik xususiyatlari hamda uning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda aholi yosh tarkibidagi oʻzgarishlar, keksalar ulushining ortishi, umr davomiyligining uzayishi kabi demografik omillar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, aholi qarishining mehnat bozori, ijtimoiy taʼminot tizimi, sogʻliqni saqlash va davlat xarajatlariga taʼsiri baholanadi. Tadqiqot natijalari aholi qarishi sharoitida ijtimoiy-iqtisodiy siyosatni takomillashtirish zaruratini asoslab beradi.