(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan iqtisodiy modernizatsiya jarayonlari va shaharsozlik sohasidagi institutsional islohotlar qurilish tarmog‘i faoliyatiga yangi talablar qo‘ymoqda. Infratuzilmani yangilash, aholi uchun sifatli turar joylar barpo etish hamda xususiy sektor ishtirokini kengaytirish bilan bog‘liq vazifalar qurilish korxonalarida boshqaruv tizimlarini takomillashtirishni ustuvor yo‘nalishlar qatoriga chiqarmoqda. Bunday sharoitda korxonalarning raqobatbardoshligini ta’minlash, resurslardan oqilona foydalanish va moliyaviy barqarorlikni saqlab qolish maqsadida tashkiliy – iqtisodiy boshqaruv mexanizmlarini zamonaviy talablarga moslashtirish strategik ahamiyat kasb etmoqda.