(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarda kritik fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning ilmiy-nazariy va metodik asoslari yoritilgan. Zamonaviy pedagogik yondashuvlar, kognitiv psixologiya nazariyalari, xalqaro tadqiqotlar (PISA, TIMSS) hamda samarali o‘qitish texnologiyalari asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida tahliliy fikrlash, mantiqiy xulosa chiqarish va muammoni mustaqil hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirish bo‘yicha amaliy takliflar berilgan. Maqola ta’lim sifatini oshirishda kritik fikrlashning ahamiyatini ochib beradi va o‘qituvchilar uchun ilmiy-metodik asos yaratadi.