(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada Qissasi Rabg‘uziy asarining badiiy estetik xususiyatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Asarning syujet qurilishi, dramatizmi, dialogik tabiati, tasviriy vositalar tizimi hamda nasr va nazm uyg‘unligi yoritiladi. Shuningdek, undagi obrazlar tizimi, ramziylik, tasavvufiy falsafiy qatlam va xalqona ifoda unsurlari ochib beriladi. Muallif Rabg‘uziyning Qur’oniy voqealarni milliy ruh va badiiy tafakkur asosida qayta talqin etgani asoslab beriladi. Tadqiqot natijasida asar o‘zbek nasrining shakllanish bosqichida muhim o‘rin tutgan yirik badiiy yodgorlik ekani xulosalanadi.