(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Iqtisodiy jinoyatlar jamiyatning iqtisodiy negizlariga tajovuz qiluvchi, moddiy ziyon yetkazuvchi ijtimoiy xavfli qilmishlar sifatida ta’riflanadi. Ular milliy iqtisodiyotga, uning tarmoq va sohalariga zarar yetkazishi mumkin bo’lgan harakat yoki harakatsizlikdan iborat.