(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada tish toshlari hosil bo‘lish jarayoni, uning asosiy sabablari hamda og‘iz bo‘shlig‘i salomatligiga ta’siri haqida ma’lumot beriladi. Tish toshlari ko‘pincha og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasiga rioya qilinmaganda paydo bo‘ladi. Shuningdek, u milk kasalliklari va tishlarning zararlanishiga olib kelishi mumkin. Maqolada tish toshlarining oldini olish usullari ham ko‘rib chiqiladi.