(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada tishlarning rivojlanish jarayoni, ularning shakllanish bosqichlari hamda bu jarayonning inson organizmidagi ahamiyati haqida ma’lumot beriladi. Tishlarning rivojlanishi embrional davrdan boshlanib, ma’lum bosqichlar orqali shakllanadi. Tishlarning to‘g‘ri rivojlanishi og‘iz bo‘shlig‘i salomatligini saqlashda muhim ahamiyatga ega. Maqolada tishlarning rivojlanish jarayonining asosiy bosqichlari, ularning xususiyatlari va stomatologiya sohasidagi ahamiyati yoritib berilgan.