(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada rus va o‘zbek tillaridagi shifobaxsh o‘simliklar nomlarining - fitonimlarnning - onomasiologik xususiyatlari qiyosiy-tipologik aspektda tadqiq etiladi. Nominatsiya motivlari, nomlash belgilari va onomasiologik modellar tahlil qilingan. Tadqiqot fitonimlarda universal kognitiv mexanizmlar bilan milliy-madaniy xususiyatlarning o‘zaro munosabatini aniqlash imkonini berdi. Ikkala tilda ham morfologik va funksional-pragmatik belgi asosidagi nomlash ustuvorlik qilishi isbotlandi.