(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Davlat qarzini boshqarish har qanday davlatda strategik ahamiyat kasb etadigan muhim ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlardan biri sifatida qaraladi. Davlat qarzining doimiy harakati jamiyat rivojlanishi, iqtisodiyoti va moliyaviy muvozanati uchun asosiy element hisoblanadi. Davlat qarzini boshqarish tizimini takomillashtirish masalasi bugungi kunda jahon iqtisodiyotida muhim masalalardan biri bo‘lib, unda davlat moliyasi barqarorligiga erishish, makroiqtisodiy muvozanatni ta’minlash, imkoniyatlar va risklarni aniq boshqarish asosiy vazifa sifatida namoyon bo‘lmoqda. Qarzni boshqarish jarayonini zamonaviylashtirish, bugungi talablar va ilg‘or xalqaro tajribalar asosida yangilash, davlat iqtisodiy barqarorligini mustahkamlashga xizmat qiladi.