(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada ona obrazining assotsiativ portret orqali ifodalanishi, uning ijtimoiy va psixologik holati badiiy va nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Ona timsolining jamiyatdagi o‘rni, uning ruhiy kechinmalari, ichki dunyosi hamda oiladagi va ijtimoiy muhitdagi roli ochib beriladi. Shuningdek, assotsiativ tasvir vositasida onaning mehr, fidoyilik, sabr va mas’uliyat kabi fazilatlari yoritilib, uning shaxs sifatida shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqiladi. Maqolada ona obrazining badiiy ifodasi orqali insoniy qadriyatlar va ijtimoiy munosabatlar aks ettiriladi.