(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda fermer xo‘jaliklari faoliyatini statistik hisobga olishning nazariy va amaliy jihatlari hamda xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilingan. Rivojlangan davlatlarda qishloq xo‘jaligi statistikasi tizimi, jumladan AQSH va Yevropa mamlakatlarida qo‘llanilayotgan zamonaviy statistik kuzatuv usullari o‘rganilgan. Shuningdek, fermer xo‘jaliklari faoliyatini baholashda raqamli texnologiyalar va iqtisodiy-statistik tahlil usullarining ahamiyati yoritilgan. Xorijiy tajribalarni o‘rganish O‘zbekiston qishloq xo‘jaligi statistikasi tizimini takomillashtirishda muhim ahamiyatga ega.