(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada oilaning jamiyatdagi o’rni va farzand tarbiyasidagi ahamiyati atroflicha yoritilgan. Unda milliy qadriyatlarning tarbiya jarayonidagi o’rni, ularning bolalarda milliy o’zlikni anglashni shakllantirishdagi roli alohida ta’kidlanadi. Maqolada oilaviy tarbiyada milliy an’analar, urf-odatlar va qadriyatlarni tatbiq etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Ushbu yondashuv bolalarda yuksak ma’naviy-axloqiy fazilatlarni shakllantirishga xizmat qilishi ko’rsatilgan. Natijada, milliy ruhdagi barkamol shaxsni voyaga yetkazishning samarali yo’llari taklif etiladi.