(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada Obiddin Mahmudovning "Farzandnoma" asarida shaxs tarbiyasi masalasi atroflicha tahlil qilingan. Asarda ilgari surilgan axloqiy pedagogik g’oyalar, insonparvarlik tamoyillari va milliy qadriyatlar yosh avlodni kamol toptirishdagi ahamiyati nuqtai nazaridan o’rganilgan. Muallifning farzand tarbiyasiga oid qarashlari, uning jamiyatda munosib o’rin egallashi uchun zarur bo’lgan fazilatlar shakllantirishdagi roli yoritilgan. "Farzandnoma" asari bugungi kunda ham yoshlarning ma’naviy-axloqiy tarbiyasida muhim manba bo’lib xizmat qilishi ta’kidlangan.