(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqola oila tarbiyasida milliy va umuminsoniy axloqiy madaniyatni rivojlantirishning ahamiyatini tahlil qiladi. Oila farzandlarga o’z milliy qadriyatlari, urf-odatlari va an’analarini singdirishda asosiy rol o’ynaydi. Shu bilan birga, umuminsoniy axloqiy tamoyillar, jumladan, insonparvarlik, adolat va hurmatni shakllantirish ham muhimdir. Maqolada ushbu ikki yo’nalishni uyg’unlashtirish orqali barkamol shaxsni tarbiyalash mexanizmlari ko’rib chiqiladi. Bu esa jamiyatning barqaror rivojlanishi uchun zamin yaratadi.