(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada oila muhitida yosh avlodni tarbiyalashda milliy qadriyatlar va umuminsoniy axloqiy mezonlarning o‘zaro uyg‘unligi tahlil qilinadi. Oila institutining shaxs ma’naviy kamolotidagi o‘rni, milliy urf odatlar hamda zamonaviy etika normalarining bolalar dunyoqarashini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, globallashuv sharoitida oilaviy tarbiyaning dolzarb masalalari va yoshlarda yuksak axloqiy madaniyatni rivojlantirishning pedagogik-psixologik jihatlari bo‘yicha ilmiy xulosalar berilgan.