(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada oilada milliy qadriyatlar asosida tarbiya berishning mazmun-mohiyati, uning yosh avlod kamolotidagi o‘rni hamda ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek xalqiga xos urf-odatlar, an’analar, odob-axloq me’yorlari orqali farzandlarda vatanparvarlik, hurmat, mehr-oqibat, mas’uliyat kabi ijobiy fazilatlarni shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada ota onaning shaxsiy namunasi, oilaviy muhit va tarbiya usullarining uyg‘unligi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarni asrab-avaylash va ularni yoshlar ongiga singdirishning dolzarb jihatlari ham ochib beriladi.