(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ota-onaning pedagogik madaniyati bola tarbiyasida muhim omil hisoblanadi. Pedagogik madaniyat deganda ota-onaning tarbiya jarayoniga ongli yondashuvi, bolaga nisbatan to‘g‘ri munosabatni tanlashi va uning yosh hamda individual xususiyatlarini inobatga olishi tushuniladi. Yuqori pedagogik saviyaga ega ota-onalar farzandining intellektual, ma’naviy va ijtimoiy rivojlanishiga samarali ta’sir ko‘rsatadi. Aksincha, tarbiyadagi beparvolik yoki noto‘g‘ri yondashuv bolada salbiy xulq-atvor shakllanishiga olib kelishi mumkin. Shu sababli ota-onalarning pedagogik bilimlarini oshirish, oilada sog‘lom muhit yaratish va farzand bilan samarali muloqot o‘rnatish muhim ahamiyat kasb etadi. Bu jarayon jamiyat taraqqiyotiga ham bevosita ta’sir qiladi va barkamol avlodni shakllantirishda asosiy omillardan biri hisoblanadi.