(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada milliy qadriyatlar asosida oilaviy tarbiyaning nazariy va metodologik asoslari chuqur tahlil qilinadi. Oila institutining shaxs kamolotidagi o‘rni, milliy qadriyatlarning ijtimoiylashuv jarayonidagi ahamiyati hamda zamonaviy globallashuv sharoitida yuzaga kelayotgan muammolar ilmiy yondashuv asosida ochib berilgan. Tadqiqot natijalari asosida oilaviy tarbiyani takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida oilada ma’naviy muhitni mustahkamlash, ota-onalarning pedagogik madaniyatini oshirish hamda tarbiya jarayoniga innovatsion yondashuvlarni joriy etish bo‘yicha ilmiy amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Shuningdek tadqiqot natijalari yosh avlodni milliy ruhda, yuksak ma’naviyatli va ijtimoiy mas’uliyatli shaxs sifatida tarbiyalashda muhim nazariy va amaliy ahamiyat kasb etadi.