(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Maqolada budjet tashkilotlarida sodir boʻlayotgan moliyaviy buzilishlar turlari tahlil qilinadi. Bundan tashqari, bu buzilishlarning sabablari, ularning oldini olishga oid nazariy va amaliy choralar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot metodologiyasi sifatida huquqiy-hujjatlar tahlili, statistik ma’lumotlar, tahlillar asosida buzilishlarni kamaytirish bo‘yicha xulosalar va takliflar ishlab chiqilgan.