(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilida kosmonimlarning lingvostilistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Kosmonimlar — osmon jismlari nomlari sifatida til tizimida alohida qatlamni tashkil etib, ularning semantik, stilistik va funksional jihatlari o‘rganiladi. Maqolada kosmonimlarning badiiy matnlardagi qo‘llanishi, ularning obrazlilik yaratishdagi o‘rni va milliy tafakkur bilan bog‘liqligi yoritilgan.