(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda narx barqarorligining nazariy asoslari, uning makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni hamda davlatning pul kredit siyosati orqali inflyatsion jarayonlarni tartibga solish mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Xususan, Markaziy bank tomonidan qo‘llaniladigan monetar siyosat instrumentlari — foiz stavkalari, pul massasi va kreditlash hajmini boshqarish vositalarining iqtisodiy jarayonlarga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, narx barqarorligini ta’minlashning iqtisodiy o‘sish, investitsion faollik va aholi farovonligiga ta’siri asoslab berilgan hamda ushbu yo‘nalishda mavjud muammolarni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.