(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tadqiqot xayol va xotira o’rtasidagi murakkab munosabatlarni o’rganishga bag’ishlangan. Xayol insonning tasavvur qilish qobiliyatiga, xotira esa o’z o’tmishini eslash qobiliyatiga taalluqlidir. Ushbu maqolada xayol va xotiraning psixologik, nevrologik va falsafiy jihatlari tahlil qilinadi. Mavzuning dolzarbligi, shuningdek, zamonaviy psixologiya va kognitiv fanlar doirasida xayol va xotira o’rtasidagi o’zaro bog’liqlikni o’rganish zarurligidan kelib chiqadi. Tadqiqot natijalari inson xayoli va xotirasini yaxshiroq tushunishga yordam beradi.