(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchilarda motivatsiyani shakllantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Maqolada ichki va tashqi motivatsiya tushunchalari, pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar, loyiha va guruh ishlari orqali o‘quvchilarning faolligini rag‘batlantirish usullari yoritib berilgan. Tadqiqot natijalari pedagoglarga ta’lim jarayonini samarali tashkil etish va o‘quvchilarning ichki motivatsiyasini oshirishga ko‘mak beradi.