(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt tizimlarida signallarni raqamli ishlash algoritmlarining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Signalni qayta ishlashning asosiy bosqichlari, jumladan diskretlash, kvantlash, filtrlash va xususiyatlarni ajratib olish jarayonlari tahlil qilindi. Shuningdek, sun’iy intellekt asosida ishlovchi algoritmlar – neyron tarmoqlar, chuqur o‘rganish modellarining signalni qayta ishlashdagi roli ochib berildi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning signalni qayta ishlash samaradorligini oshirishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.