(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada logopedik mashg‘ulotlarda shaxsni rivojlantiruvchi texnologiyalarning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Mazkur texnologiyalar bolaning nutqiy, ijtimoiy va ijodiy rivojlanishiga ta’sir qilishi, ichki motivatsiyasini oshirishi va individual xususiyatlariga moslashishi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, maqolada Vygotskiy, Piaget, Skinner va Gardner kabi olimlarning nazariyalari logopedik jarayonda qanday tatbiq etilishi yoritilgan.