(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda erta yoshda uchraydigan nutq buzilishlari, ularni erta tashxislashning ahamiyati hamda nutq buzilishlarining bolaning umumiy psixik, ijtimoiy va intellektual rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, nutq buzilishlarini erta aniqlashda logoped, pedagog va ota-onalarning o‘rni tahlil qilingan.