(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada marketing kanallarining mijozlar bilan munosabatlarni shakllantirish va rivojlantirishdagi ahamiyati tadqiq etiladi. Xususan, raqamli va an’anaviy marketing kanallarining mijozlarni jalb qilish, ular bilan samarali muloqot o‘rnatish va uzoq muddatli munosabatlarni saqlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda marketing kanallari orqali olinadigan ma’lumotlarning mijozlarni segmentatsiya qilish, personalizatsiyalangan xizmatlar ko‘rsatish va mijozlar sadoqatini oshirishga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, CRM tizimlari bilan integratsiya qilingan marketing kanallarining samaradorligi ilmiy jihatdan asoslanadi. Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi sharoitida kichik biznes va uy sharoitida tadbirkorlik subyektlari misolida amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Olingan natijalar marketing strategiyalarini takomillashtirish va mijozlarga yo‘naltirilgan boshqaruvni rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.