(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasida davlat xaridlarida raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali shaffoflikni ta’minlash va korrupsiyaga qarshi kurashish masalalari tahlil qilinadi. Tezisda elektron davlat xaridlari tizimi (E-Gov, E-Procurement) ning samaradorligi, onlayn monitoring va audit mexanizmlari, shuningdek, xalqaro tajribalar va zamonaviy texnologiyalar orqali korrupsiyaga qarshi kurash strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, davlat xaridlarida raqamli innovatsiyalarni tatbiq etishning ijtimoiy-iqtisodiy va huquqiy jihatlari ham ilmiy asosda yoritiladi.