(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Hozirgi zamon jismoniy tarbiya tizimida talabalar organizmini har tomonlama rivojlantirish, ularning jismoniy sifatlarini takomillashtirish muhim vazifa hisoblanadi. Ayniqsa, tezkor kuch qobiliyatlari (ya’ni qisqa vaqt ichida katta kuch hosil qilish qobiliyati) sport va kundalik faoliyatda muhim ahamiyatga ega.