(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Frazeologik birliklar har bir xalq tilining eng boy va ta’sirchan qatlamlaridan biri hisoblanadi. Ular oddiy so‘z birikmalaridan farqli ravishda ko‘chma ma’no, obrazlilik va barqarorlik xususiyatiga ega bo‘ladi. Aynan shu jihatlari sababli frazeologizmlar xalqning dunyoqarashi, turmush tarzi, tarixiy tajribasi hamda milliy qadriyatlarini o‘zida mujassamlashtiradi. Til va madaniyat bir-biri bilan chambarchas bog‘liq bo‘lgani sababli, frazeologik birliklarda milliylik xarakteri ayniqsa yorqin namoyon bo‘ladi.