(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tadqiqotda ilmiy matn va uning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Ilmiy uslubning asosiy belgilari – aniqlik, obyektivlik, mantiqiylik va terminologik boylik – leksik, grammatik, sintaktik va diskursiv darajalarda ko‘rib chiqiladi. Ilmiy matnning funksional xususiyatlari, badiiy matndan farqlari va o‘zbek tilshunosligidagi tadqiqotlar asosida ilmiy matn yaratish hamda tahlil qilishning amaliy jihatlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari ilmiy kommunikatsiya, tarjima va o‘quv jarayonlarida qo‘llanilishi mumkin.