(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada marketing faoliyatida axborotning tutgan o‘rni va uning iste’molchi xulq-atvoriga ta’siri o‘rganiladi. Zamonaviy raqamli iqtisodiyot sharoitida axborot iste’molchilar qaror qabul qilish jarayonining asosiy omillaridan biriga aylangan. Tadqiqot davomida marketing axborot tizimlari, iste’molchi xulq-atvori modellari va raqamli platformalarning ta’siri tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, sifatli va ishonchli axborot iste’molchilarning xarid qilish qarorlarini sezilarli darajada shakllantiradi. Shuningdek, maqolada axborot ortiqchaligi va noto‘g‘ri axborotning salbiy oqibatlari ham yoritilgan.