(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Raqamli transformatsiya sharoitida informatika o‘qituvchilarining kasbiy tayyorgarligiga qo‘yilayotgan talablar keskin ortib bormoqda, bu esa dasturlash kompetensiyalarini rivojlantirish metodikasini qayta ko‘rib chiqishni taqozo etadi. Amaldagi an’anaviy o‘qitish yondashuvlari ko‘pincha sintaktik bilimlarni shakllantirish bilan cheklanib, algoritmik fikrlash va muammo yechish ko‘nikmalarini yetarli darajada rivojlantira olmaydi. Bo‘lajak o‘qituvchilarning dasturlashni nafaqat bajarish, balki uni samarali o‘rgata olish kompetensiyasi ham muhim ahamiyat kasb etadi. Shu bilan birga, raqamli ta’lim muhiti, problem-based learning va blended learning kabi zamonaviy yondashuvlarning integratsiyasi hali yetarlicha tizimli qo‘llanilmayapti. M