(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada turkiy davlatlar ta’lim tizimlarida ijtimoiy yondashuvlarning evolyutsiyasi va ularning qiyosiy tahlili ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda ta’lim tizimining ijtimoiy institut sifatidagi roli, modernizatsiya jarayonlari, innovatsion yondashuvlar va integratsion tendensiyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, turkiy davlatlar o‘rtasida ta’lim sohasidagi hamkorlik va ijtimoiy yondashuvlarning umumiy hamda farqli jihatlari aniqlanadi.