(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Yoshlar oʻrtasida giyohvandlikning tarqalishi zamonaviy jamiyatning dolzarb muammolaridan biri boʻlib qolmoqda. Ushbu maqola yoshlar orasida giyohvand moddalarni iste’mol qilishning sabablari, oqibatlari hamda uning huquqiy jihatdan tartibga solinishi masalalarini atroflicha tahlil qiladi. Tadqiqot giyohvandlikning shaxs, oila va jamiyatga salbiy ta’sirini, shuningdek, giyohvandlik bilan bog’liq jinoyatlar uchun belgilangan jinoiy javobgarlik choralari va profilaktika mexanizmlarini koʻrib chiqadi. Maqolada yoshlarni giyohvandlikdan himoya qilish boʻyicha samarali huquqiy va ijtimoiy choralar taklif etilib, mavjud qonunchilikni takomillashtirish boʻyicha tavsiyalar beriladi.